Hei taas kaupunki, kotona ollaan! Juhannus saaristossa oli juuri niin kiva kuin vain voi toivoa. Ai että, miten mahtavaa oli siellä luonnon rauhassa seurailla vastapäisellä luodolla pesivän joutsenpariskunnan menoa ja polttaa nenänsä auringonsäteissä. Hepun kymmenhenkinen kaveriporukka oli varustautunut hyvän mielen ja muiden itsestäänselvyyksien lisäksi vesiskootterilla ja sen perään asennettavalla isolla uimarenkaalla, joita seurueen herrat sitten testasivatkin sen verran innolla, että naiset kimittivät kalliolla hädissään "eeeiiii niin lujaa", "reilu ajaa noin kauas ettei me nähdä", "no onneks ne on vielä selvinpäin". Meno pysyi rauhallisempana sentään suurimman osan aikaa: saunottiin ja pulikoitiin viileässä meressä, syötiin lautaskaupalla makoisia grilliherkkuja, kuunneltiin juhannukseen soveltuvaa musiikkia, ihailtiin notskin äärellä yötöntä juhannusyötä yli aamukuuteen, seuraavana yönä paistettiin maailman parhaita muurinpohjalettuja, kiroiltiin hyttysenpuremia ja väisteltiin vihaisia paarmoja, laulettiin ja naurettiin, siinä sivussa tuhottiin melkoinen satsi kaljoja ja siidereitä.. siis juuri kaikkea sitä, mitä mökillä juhannuksena kuuluukin tehdä. :)

Useampaan otteeseen viikonlopun aikana tuli mieleen, että tällaisia juhannuksia ei todennäköisesti ole edessä enää kovin montaa. Ollaan kuitenkin sen ikäisiä, että tuonkin porukan kihla- ja aviopareille saattaa pikkuhiljaa alkaa siunaantua jälkikasvua.. ja sitten ei enää vietetäkään samalla tavalla huolettomia kesämökkiviikonloppuja. Hassua. Aikuista.

Viimeistä työviikkoa viedään. Muutamat kuviot enää hoidettavana (mm. syksyn ensimmäisten juttujen valmistelu, jotta seuraajani pääsee heti hommiin kiinni, oonpas kiltti) ja sitten oon free as a bird. Ei, gradu ei ole vieläkään valmis. Kyllä, aion silti aivan tasan takuulla viettää heinäkuussa myös ihan oikeaa lomaa. Ajatuksena kiikuttaa ykkösversio proffalle tarkastukseen sitten elokuun alussa (meillä siis palautetaan kerralla koko roska, mistään väliaikakommenteista on turha haaveilla). Lomaillessa ja gradun purkittumista odotellessa pidän silmät auki, josko vaikka joku haluais ottaa mut johonkin kivoihin töihin! :)