Sunnuntai-iltapäivän ratoksi musavisameemi!

Täton ollu sen leffameemin ohella liikkeellä. Alkuperäisenä ideana laittaa 15 iTunesissa (tai muussa laitteessa) shufflella soivaa musikanttia kuvina näytille muiden tunnistettavaksi. Itse sovelsin ajatusta sellaiseen muotoon, että tästä saa samalla suuntaa-antavan kuvan musiikkimaustani - artistit ja orkesterit on siis satunnaisotos Duussin suosikkimatskusta. Ai että miesvoittoista, mitennii?

Kuvat on isot mutta kestänemme sen.

Paikoillanne, valmiina, hep! Kommenttiboksi odottaa tunnistajia! Annan vihjeitä jos näyttää turhan vaikealta - tai jos ketään nyt ylipäänsä kiinnostaa. :D

PS. Eikä yksikään näistä ole suomalainen.

1. Bloc Party
55272.jpg
Silent Alarm -levy on villinnyt kotona ja tanssilattiallakin. Vielä kun joskus livenä pääsisi kuulemaan!

2. The Bluetones
55273.jpg
90-luvun loppupuolen (yläasteen ja lukion taitteen) brittipoppikauteni ehkä suurin hurahdus. Expecting To Fly -kasetti(!) edelleen kausittain voimasoitossa.

3. Damien Rice
55274.jpg
Se on vaan ihan huikea levy se O. Sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen.

4. Ed Harcourt
55275.jpg
Brittiläinen singer-songwriter, ihan ikioma löytöni parin vuoden takaa, todellinen Mun Juttu. Keikankin näin Tavastialla loppuvuodesta 2004.

5. Eskobar
55276.jpg
Ruotsin pojat tekee kaunista poppenrollia. Heather Novan kanssa duetoitu Someone New taitaa olla meilläpäin se tutuin Eskobar-veto.

6. Feeder
55277.jpg
Duussin perusmusaa. Taitavaa, mukana laulettavaa, hyvän mielen rokkenpoppia.

7. Foo Fighters
55278.jpg
Rokki rokkaa ja Foo Fighters sieltä parhaasta päästä. Dave Grohlissa on sellaista karismaa, josta moni rokkipoika voi vain haaveilla.

8. Interpol
55279.jpg
Musiikkimakuni trendikkäimmästä päästä? Pistää notkumaan ja tallustamaan.

9. Khoma
55280.jpg
Svenska pojkar joutuivat lisäämään bändinsä nimeen hoon, kun jostain Espanjasta löytyi toinen samanniminen orkesteri. Rauhallisemman sorttista rokkia tunteella ja stemmoilla. Räimii just sopivasti.

10. Lucio Battisti
55281.jpg
Italian kultamuru, jonka 60-70-luvun taitteen tuotanto on niin uppeeta ettei voi kuin ilakoida!

11. Mansun
55282.jpg
I Can Only Disappoint You (2000) lienee brittiläisen Mansunin ainoa hitti täälläpäin, mutta koko tuo levy Little Kix on kuuntelemisen arvoinen, samoin kuin vuoden 1997 Attack Of The Gray Lantern.

12. Jamiroquai
55287.jpg
Kuvassa tietysti nokkamies Jay Kay, viimeisen vuosikymmenen suurin groove- idolini. Jamiroquai on tuonut hyvää mieltä Duussilaan viimeisen 10 vuoden ajan. Nothing left for me to do but dance!

13. Muse
55288.jpg
This is art. Musea ei aina pysty edes kuuntelemaan, koska se on niin hieno että pää räjähtää.

14. Negramaro
55289.jpg
Napolin-syksyn ja koko viime vuoden kiistatta isoin musiikillinen hurahdus. Italian pojat rokkaa niin että rutisee! Melodiat, tekstit ja laulaja-Giulianon tarvittaessa rosoinen laaja-alainen ääni tiiviissä lumoavassa paketissa. Täällä soi Nuvole e lenzuola, piipahda kuuntelemassa! Keikalle tahtoisin laulamaan, hymyilemään ja heilumaan.

15. Ryan Adams
55291.jpg
Ed Harcourtin kanssa samoihin aikoihin löytämäni toinen singer-songwriter, tosin ihan eri osastolta. Kantrin puolellekin lipsutaan välillä, mutta Ryan hoitaa senkin niin asenteella ettei edes haittaa.