..paitsi tänään kun on vapaapäivä! :D Aamukammassa enää 12 piikkiä, sitten se on niinku että so long. Maailman eniten toivon, ettei mun tarviis ikinä milloinkaan enää palata maitojunalla takaisin hotellille töihin. Tai ainakaan siivoamaan - jotain kielihommia tietenkin voisin siellä organiseerata (tai ihan harrastusmielessä käydä järjestämässä joka kerroksella siivouskomerot ojoon vaikka kerran kuussa).

Vaikka kyllä mä taas eilen muljauttelin itselleni silmiä kun mietin, miten paljon sellaisia pieniä hölmöiltä tuntuvia asioita teenkin tuon työni eteen. Sillä tavalla että ajattelen firman tai asiakkaan parasta hassuissa tai jopa väärissä kohdissa. Seuraa kolme esimerkkiä.

1) En pitänyt eilen kunnon yhtämittaista taukoa (max. puoli tuntia), vaan söin eväitäni siinä päivän mittaan pienissä erissä siivousvaunulle pysähtyessä. Ja silti merkitsin tuntikansioon, että olin pitänyt sen puolen tunnin tauon - ihan siksi, että tehot paranisivat, kun niitä juhannuksenjälkeisiä huoneita puunatessa oli mennyt luvattoman paljon aikaa per huone. Totuuden kaunistelua firman edun nimissä.. vaikka selvähän se on, että kerroksellinen lasten sotkemia neljän-viiden hengen huoneita vie huomattavasti enemmän aikaa siivota kuin talvisaikaan normaalit yhden-kahden hengen lapsettomat huoneet. Eikä ole ensimmäinen kerta kun näin teen - okei se puolen tunnin palkka on peräti reilut 4€, mutta useamman sellaisen menetyksestä vuosien varrella tulee jo iso raha. Ja periaatekysymys muutenki.

2) Savullisissa huoneissa on tuhkakupissa valmiina stidiaski. Toisella puolella on kuva pussaavasta pariskunnasta, toisella hotellin teksti. Kääntelen aina askit niin päin, että tekstipuoli jää ylös näkyviin. Ihan siksi, että huoneeseen mahdollisesti majoittuva yksinäinen tai juuri eronnut surullinen ihminen ei pahoittaisi mieltään. Kuulostaapa harvinaisen naurettavalta nyt kun sen tähän kirjoitti. :D

3) Mietiskelin eilen kovasti, mitä leipoisin duunikavereille ja pomoille vietäväksi sitten muutaman viikon päästä kun lopetan työt. Monissa firmoissa tuo varmasti onkin ihan tapana, muttei meillä, ovet paukkuen sieltä suurin osa kai on lähtenyt. :D

Semmosia työkuvioita! Tänään ajattelin alennusmyyntien ja sateisen vapaapäivän ja tilille tupsahtaneen palkan (lomaltapaluuraha?) kunniaksi käydä kaupungilla vähän tutkailemassa. Kert nyt on ale, niin oletan että myös kolmen päivän Ruisrock- lipun saisi halvennettuun hintaan. :D Ja festari itsessäänhän onkin jo ensi viikolla! Kemut, rok, juhlaa!