123736.jpg

Suurinpiirtein tuollaisista maisemista sitä kotiuduttiin alkuillasta. Ihana reissu! Saariston aurinko pääsi taas kerran yllättämään, suojakertoimista huolimatta olen lahjakkaasti palanut - onneksi vain etupuolelta, kun niin päin siinä mökin portailla istuin referaattikirjaani alleviivaamassa. Nukkuminen siis on hoidettava ensi yönä seljällään. :)

Isäntäpariskuntakin osasi tällä kertaa hiukan hellittää siitä normaalista aherrus- tahdistaan ja jättää kunnostus- ja tontinhoitoprojektit vähemmälle, kun lähtivät mun kanssa samaa matkaa viikonlopuksi kaupunkiin. Eilen jopa loikoiltiin pitkä tovi yhdessä kallioilla iltapäiväauringossa vähän punaviiniä siemaillen. Sumpusta laitettiin kampelat suolautumaan ja illalla savustuspönttöön, ruokaa odotellessa saunomista ja vedenneitohenkinen uintipulahdus lämpimään mereen. Puhuttiin sekaisin suomea, suomenruotsia ja saaristoruotsia, ratkottiin ristikoita kahdella kielellä. Illalla pidettiin verannalla pieni lauluhetki, mökkiläiset duetoivat ruotsiksi hauskan Kuckuvisanin, me isin kanssa kaksiäänisesti Kesäpäivä Kangasalla. Kuulokkeissa soi ihanin Mew, radio sen sijaan soitti lähinnä typeriä ruotsalaisia humppaviisuja ja Abbaa. :D Tänään paluumatkalla yhteysaluksella herkuteltiin päivälliseksi ihanasti yön yli makustuneella tähde-perunasalaatilla ja nautiskeltiin sivussa muutamat lasit viiniä. Leppoisaa, muistokasta, kesäistä!

Kaikesta ihanuudesta huolimatta (vai juuri siksi?) näin yöllä karmean painajaisen. Taas niitä samoja parisuhdekakkoja, joilla ei ole minkäänlaista todellisuuspohjaa oikeassa elämässä, mutta jotka jäävät mieleen kummittelemaan vielä moneksi tunniksi. Höh! Haluaisin vain hymyhuulisia merituulentuoksuisia pusukesäunia! :)

123735.jpg