Varoitus! Merkintä sisältää ultimaattisia herkkuvinkkejä! Varoitus!

Eilisen päivän projektiksi valikoitui surmanrupeama nimeltä jääkaapin sulatus. Jostain syystä tuo(kin) on niitä kodinhoidollisia tehtäviä, joita tulee aina lykättyä aivan viime pisteeseen asti - taas näytti pakastelokerossa siltä, että eskimot siellä iglussaan asustaa. Ei muuta kuin ruoat ulos ja kaappi sulamaan. Useampi tunti siinä vierähti, lattialammikoilta ei säästytty, mutta nyt hurajaa kaappi taas tyytyväisenä. Ja pakkaseen mahtuu vaikka eskimoita! :)

Tämä yhden naisen projektityöryhmä kyllä arvioi projektin ajoituksen aivan väärin. Säätiedotus näytti eilisen kohdalle harmaan pilven ja ukkosen kuvaa, joten arvelin että sadepäivänä on mukava istua sisällä sulattamassa jääkaappia. Vaan eipä näkynytkään taivaalla eilen yhen yhtä harmaata pilveä eikä yhen yhtä ukkosta. Hellepäivän voi toki käyttää monella tavalla nii pergele.

Jääkaappi = kylskåp. Kyl! :) Pieni vinkki Ranskaan matkustaville: karsikaa sana- varastostanne tuo hihkaisu, ja täydellisen korrektiuden nimissä korvatkaa myös sana kyllä kulloiseenkin kontekstiin parhaaksi katsomallanne vastineella. Kyl (cul) = perse. Aahhaahhhaa!

Lähdevesi = källvatten. Lauantaina oltiin hepun kanssa hyvinkin ajoissa perillä siellä Askaisissa, joten käytiin vähän romanttishempukkaisella kuljeskelulla siellä kartanolinnan puutarhassa. Kuuma aurinkoinen päivä, kaivoin vesipullon esiin.

H: Lähdevesi, källvatten. Ai lähde on ruotsiksi käll (lausuu kuten kirjoitetaan)?
D: No niinhän se on.
H: (työntää Duussia voimalla poispäin itsestään) Källl! Källl!

:D

Aini, niitä herkkuja! Cittarin teehyllyltä tarttui eilen mukaan iso pussillinen silkkaa autuutta. Suklaamyrsky on autuuden nimi ja autuuden aineksina mustaa teetä, suklaa-aromia, vaniljaa sekä suklaahippuja. Aaaaaa! Teehifisti on onnellinen!

Entäpä sitten jogurttihyllyn löytö! Nyt ovat taivahan armiaat jogurttijumalat olleet suosiollisia, kun ovat antaneet ihmiskuntamme tietoisuuteen tällaisen reseptin. Pirkan asidofilus-bifidus rukiinen pähkinäjogurtti. Luoja ku hyvää, ja vielä vatsa- ystävällistäkin! Myydään kivoissa 400g purnukoissa, joille on hinnaksi määrätty varsin kohtuullinen 0,79€ - ei olis eilen tehnyt tiukkaakaan vetää koko purkillista kerralla. Samasta sarjasta löytyy myös maut kiivi-karviaismarja (kivan kirpakka) ja ennalta-arvattavampi omena-päärynä. Aaaaaa! Jogurttihifisti on onnellinen!

Aamun hauskutukseksi vähän videomuotoista huumoria! Kaikkihan jo on nähneet näitä kivoja iLife-mainoksia? Oli vain ajan kysymys, milloin ilmoille päästettäisiin yhtä kivoja parodiaversioita. Mäkkinainen täällä nauraa, saatte siis nauraa tekin jotka vielä siellä esihistoriallisella PC-kaudella uunoilette (ylemmyydentunto ehtii näköjään kehittyä jo alle vuodessa omenoille altistumisesta). :D