Persetti, että olis kiva olla nyt vähän aikaa vaikka.. no vaikka mies. Muuten niin mukavaa viikonlopunviettoa on varjostanut sangen epämiellyttävä tauteilu, joka liittyy siihen että olen nainen, siihen että syön liikaa sokeria (noku vähä suklaata) ja siihen että harrastan rutkasti liikuntaa (että siitäkin sitten vielä rangaistaan). Mutta karkinsyöntiähän en tasan lopeta ja vielä vähemmän treenausta! Kärsitään kärsitään, sitä kirkasta kruunua odotellessa! Vaan jos huomenna ei ala helpottaa reseptivapain konstein, on kai mentävä lääkäriin, plää.

Muuten siis oli viikonloppu niin kiva, että listataanpa oikein.

Kiva 1: ei töitä.
Aamukammassa jäljellä 9 työaamua, alkavan viikon kakkavaippaiset kylppärit ja keksinmuruiset kokolattiamatot aion jaksaa Ruisrock-odotushehkun voimalla. Ja tuhtien eväiden. Lupaavat näköjään helteiden jatkuvan ainakin perjantaille - kiitos, kelpaa!

Kiva 2: kesäteatteri.
Perjantai-illan esitys oli oikein vakuuttava. Ammattitaitoinen työryhmä - ja ennen kaikkea tietysti kamu lavalla just niin säteilevänä kuin vain voi kuvitella! :) Risto Kaskilahti teki maitomies Tevjen pääroolin hiukan hillitymmin kuin olisin nähtyjen kohellusten perusteella arvannut - taitaa se sittenkin ihan oikea näyttelijä olla. :D Samppalinnan hieno pyörivä katsomo on tilankäytöllisesti oikein kätevä, ja hienot oli myös rooleihin ja kuoroon löytyneet laulavat näyttelijät ja näyttelevät laulajat, kaikilla upeat äänet. Nousee päivä, laskee päivä vähän melkeen itkettikin, hieno biisi erityisesti näytelmän kontekstissa mutta monissa häissähän tuota esitetään tässä tosielämässäkin. Vietiin kamulle kiitoslahjaksi kaunis auringonkukka, joka osuikin paremmin kuin aluksi tajuttiinkaan.. :)

Muistaa sen tytön pienen voinhan
muistaa sen pojan pienen voin
milloin mä vanhenin, he milloin varttui noin?
Kauniiksi tytön huomaan tulleen
pitkäksi pojan tulleen niin
eilenhän vielä kanssaan leikittiin

Nousee päivä, laskee päivä
kiitää hetket näin
siemen niin pian maasta kasvaa
auringonkukaks silmissäin
nousee päivä, laskee päivä
kiitää vuodet niin
talvet ja kesät toistaan seuraa
naurusta menet kyyneliin

Kiva 3: nukkuminen.
Eiku.. enhän mä ihan niin paljoa saanutkaan nukkua kuin oli suunnitelmissa. :( Mutta ei edes haittaa, koska unet oli sikeitä - ja koska herätykset molempina aamuina oli niin parhaat! Tai miten sen nyt ottaa.. heppu tönii kylkeä ja narisee 25-vuotiaan sijaan kuin 5-vuotias: Leiki mun kaa! :D

Kiva 4: kesäruoka.
Peruskesäherkkuni nektariini on nyt kohdannut haastajansa: aprikooseja tarttuu nykyään mukaan kaupasta kuin kaupasta, ihania pikkuisia pehmoisia makoisia! Ihania pikkuisia makoisia ovat myös uudet perunat - melkeinpä parhaita kylminä, kun selkään sipaisee kunnon margariinia ja hauks. Vaan jottei nyt ihan liian terveelliseksi pääsisi ruokavalio lipsahtamaan, innostuin tänään ostamaan sekä jogurttipäällysteisiä että paahdettuja suolattuja cashew-pähkinöitä, nam. Kaupasta löytyi päiväystarjouksesta myös kimpale lääh-nannaa leipäjuustoa, vielä kun olis lakkahilloa seuraksi!

Kiva 5: käännös- ja tulkkaustoimisto Duussila, now also in english!
Jumpan jälkeen kaupassa käydessä jouduin yllättävään kielenkäyttötilanteeseen. Ensin sain kääntää mainiolle brittipaapalle, mitä tarkoitti paketin kyljessä pieni kultakalkkuna, seuraavaksi jo löysinkin itseni kassalta tulkkaamasta paapan ja kieliä osaamattoman nuoren kassatyttösen välistä kommunikointia. "My dear, you should learn some english, it's an international world we're living in!" "Oh, is Finland one of those countries where you have to pay for the bag?" Muuten on kuulemma unelmapaikka tämä sivistynyt Suomi, mutta kun sunnuntaisin ei oo viinikaupat auki ja muovikasseistakin joutuu maksamaan. :D

Kiva 6: heppuilu.
Hepun kanssa paljon kivaa yhteistä aikaa ja uusia (molemmille, oletan) jännittäviä miellyttäviä yhteisiä kokemuksia. Suuren kiitoksen saa etenkin siitä, että jaksoi tulla mun seuraksi eilisiin tupareihin, joista en isäntäpariskunnan lisäksi itsekään tuntenut kuin pari tyttöä. Olikin muuten niin hulppea kämppä Majakkarannassa, että jumaliste. Oikealle kallistunein, jo perhetaustoiltaan vakavaraisin kaveripariskuntani, molemmat valmistuneita lääkäreitä - siinähän sitä! :) Ja niin hellusta tekstiviestiäkin taas tuli, kun perjantai-iltana tiedotin missä ollaan kamun kanssa, jotta heppu kamuineen voisi liittyä seuraan. Oma viestini kuului lyhyesti ja ytimekkäästi: "Lehmä!" ja takaisin tuli ihan yhtä ytimekäs: "Ite oot!" Pusipusi! :D

Kiva 7: jalkapallo.
Vaikken yhtään välierämatsia kokonaan nähnytkään, olen silti eniten fiiliksissä siitä että Italia pääsi jatkoon, siitä että Ranska pääsi jatkoon, siitä että jatkossa on neljä eurooppalaista maata ja siitä että ensi sunnuntaille on mahdollista saada the ultimate dream come true -jännitysnäytelmäfinaali, jossa vastakkain pelaavat molemmat rakkaani Italia ja Ranska. Siinä jäis kyllä rokkaukset Ruissalossa vähemmälle, kun parkkeeraisin screenin ääreen pyörtyilemään!

Kilometrimerkinnän lopuksi esitämme päivän biisitoiveen.

Lemonator - That One Touch heart.gif

A shelter, I'm drawn next to you
a reason to live

When you first touched me we went too far
nothing can compare to what you are
when you first touched me we weren't alone
nothing can come close to that one touch