Taidetta koteihin!

That's it, olen aikuinen. Kävin tänään ostamassa pois kuleksimasta pari viikkoa sitten galleria Joellasta varaamani taulut. Isillä on vakavaraisena kulttuurimiähenä tapana vähän sponsoroida silloin tällöin turkulaista taidetta, ennen kaikkea ystävänsä läänintaiteilija Minna Maija Lappalaisen tuotannon hankkimisen muodossa - ei meillä kotikotona muita tauluja ikinä ole seinillä ollutkaan. Tällä kertaa isi halusi sekä tukea taiteilijaa että ilahduttaa tytärtään, ja päätti lahjoa mua valitsemallani taululla sarjasta Jälkeen jääneet (teoksia on koko sarjassa lisää ainakin toiset yhdeksän). Pieniä töitä, 12 cm x 12 cm, hiili ja pastelli paperilla. Ihastuin noihin ikihyviksi! Niin ikihyviksi, että päätin siinä hetkessä ostaa itse toisen teoksen kaveriksi sille isin ostamalle. Nyt on omana kaksi ihanaa: Ensimmäiset Jamekset (sinisävyinen farkkuasia) ja Kutittava villapaita - joka löytyy ylläolevasta linkistä oikeasta alareunasta. Sommitelmaa ei ole vaikea arvata: seinälle allekkain, paita ja farkut. :)

Taidetta blogeihin!

Kaipasin syksyn pimeydessä pientä uusiutumista tänne armaaseen blogikolooni. Herkku-muru taiteili justeikämelkeen ihanan - kiitos, ylistys ja suitsutus! Puss! Itse muutin vain merkintöjen tekstin fonttia, muuten on koko hoito Herkun käsialaa taas. Viihtyisä uusi sisustus! Lööv! Vielä mietin, etsisinkö tuolta koodista kohdan, josta laatikoiden linkittämättömän tekstin värin saa vaihdettua valkoisesta mustaksi.

Taidetta kortteihin!

Joku on jo saattanut rivien välistä snaijatakin, että olen vähänniinku hurahtanut askartelukärpäseen. Tai siis sellainen on puraissut. Asiaa ei auta lainkaan hiljattain avattu ihana pienten kivojen asioiden kauppa Hiekkaoliivi, josta olen jo parikin tilausta tehnyt - palvelu toimii ja valikoima näyttää kasvavan harva se päivä. Varsinainen aarreaitta! Hiekkaoliivilla on ajan hengen mukaisesti tietenkin myös oma blogi, jossa jaetaan selkokielellä vinkkejä, linkkejä, uusia ideoita. Ylihulpentavaa! Hmm, tykkäisköhän proffa, jos tavallisen tylsän virallisen näköisen gradun sijaan vaikka skräppäisinkin hienon tutkimuksen.

Suosittelen lämpimästi
kaikille askartelumielisille!
adban2.jpg