Taas on tullut aika raporteerata uusimmasta pumppiohjelmasta! Järjestysluvuissa ollaan ehditty jo kohtaan 60, takana on kunnioitettavat 15 vuotta hikeä, fiilistä ja muhkeita muskeleita. Käydäänpä siis setti taas läpi alusta loppuun!

1. Lämmittely

Ruotsin oma enkeli Jeesus-Carola saa kunnian aloittaa tämän juhlapumpin. Sanokaa mitä sanotte, mutta kyllä nämä euroviisuhumpat sopii pumppimusaksi ihan pöllön hyvin! Jumputtava Invincible-remix käynnistää tunnin justniinkupitää, koreografiasta löytyy mukavia rytmikikkailuja heti treenin aluksi (hauiskääntöjä tosin jäin taas kerran kaipaamaan). Ja, pour finir, tunnelma kattoon ja oikeen tosi vaffa olo, kun tanko rykäistään biisin lopuksi nopealla pystypunnerruksella yläilmoihin tärätärää!

2. Jalkakyykky

Boo-ring. Maailman tylsin setti. Jalkakyykythän ei ikinä ole kuuluneet mun lemppareihin, mutta tässä ohjelmassa mennään kertakaikkiaan sieltä, missä haisee pahalle. Kolmen kierroksen kuustoista ykköstä ja pitkät puolikkaat putkeen tietysti saa kivasti hengästymään ja kintut täräjämään, mutta mieluummin hengästyisin ja täristäisin kinttua sellaisella koreografialla, jossa ei mielenkiinto lopu kesken jo ekalla kierroksella. Eikä biisikään oikein auta - 4 Non Blondesin What's Up on tietysti aivan ehdotonta klassikkomatskua, mutta tämä uusi teknoversio on täydellisen tylsä tulkinta. Tosin pisteet siitä, että biisi osui mun kannalta juuri oikeaan kohtaan tässä elämässä - 25 years and my life is still, trying to get up that great big hill of hope for a destination.. :)

3. Rinta

Bon Jovia en muista pumpissa ennen kuulleeni, mutta hyvinhän se tuntuu toimivan. Rinta on mulla sellanen osio, joka vaatii joko tosi hyvän tai mukanalaulettavan tai tosi hyvän mukanalaulettavan biisin, jotta löytyisi tarpeeksi poweria loppuun asti. Tällä kertaa riittää se mukanalaulettavuus, sarja on nimittäin aika rento, puolikkaita ei runtata yhtään ja ykkösiäkin säästeliäästi. Muksaa päivää sit vaan!

4. Selkä

Hipp hipp hurra! Vuorossa ohjelman toinen ruotsalaisrenkutus - vår kära vän E-Type i huset igen! :D Afrikkaan mennään ihan makoisalla peruskoreografialla, tähän uskaltanee jo kohta laittaa normaalien seiskojen sijaan seiskapuoli per pää. Leveät kolmoskulmasoudut tuo mukavaa vaihtelua, ja vielä ihan lopuksi päästään nostamaan sopivasti sykettä kuudella yhdistelmällä. Jostain syystä se viimeinen hartioiden pyöräytys on musta kauhean kiva, kun biisi loppuu siihen kumbaijaa-kumuun. :)

5. Ojentajat

Ihanin Pink! Tiukka setti: kolme peruskierrosta tangolla, loppuun pitkä pätkä dippejä, huipennukseksi vielä kolme superhidasta - siinä kohtaa jo meinaa kätöset pettää alta. Mutta tottahan sitä jaksaa vääntää ne viimeisetkin kamalat dipit (kämmenet hajalla laudan ruutukuviosta perkele), kun vaan miettii että tällä treenillä saa sitte tollasen kivan kropan. :D

Ja kaikkist tärkein: nuppien on oltava kaakossa, niin saa laulaa täysillä mukana. Muuten ei toimi.

If someone said
three years from now you'd be long gone
I'd stand up and punch them out
'cause they're all wrong
I know better 'cause you said forever
and ever
who knew

6. Hauikset

Just shake what your mama gave ya! Rauhallisen biitin tahtiin on hyvä vipattaa tossua lattiaan ja keskittyä kunnolla tekniikkaan. Pitkät yhdistelmät rääkkää habaa ihan kivasti, etenkin kun valitsee sen rankemman vaihtoehdon ja tekee yhdistelmänä kakkosen + kaksi kokonaista ykköstä (puolikkaiden sijaan). Flaunt it!

Levyltä löytyvä ihanan kasari bonuspiisi Cherry Pie on tarkoitettu vaihtoehdoksi haukkareihin, ohjaaja juuri tänään arveli että jossain vaiheessa varmaan voitais kokeilla sitäkin. Kunhan ensin taas ehditään parin viikon päästä kyllästyä tähän tämänkertaiseen perussettiin. :D

7. Askelkyykky

Taas yksi näitä perus-sedunbaari-strobo-biitti-askelkyykkybiisejä. Mutta ei hätää eikä tylsistymisvaaraa! Kun käyttöön otetaan steppilauta (jalkojen murenemisen välttämiseksi on ihan järkevää vaihtaa laudan tukipalikat pykälää alemmalle tasolle), tulee ihan uudenlainen ärtsy tuntuma koipiin, kun liikerata pitenee normaalista. Itsehän pyrin aina sihtaamaan poltteen kohti pakaraa, en niinkään reiteen, ja kyllä se polttaakin - pakaran lisäksi ihanasti myös pohjetta! Kun juuri edellisenä päivänä on tehnyt tuhdin balettitreenin, voin vakuuttaa että on pohkeet lukossa tämän rutistuksen jälkeen. Aaahh.

8. Hartiat

Jos toimii pumpissa nuo ruotsalaiset jollotukset, niin kyllä ne saksalaisetkin osaa. Vinylshakerzin versio One Night in Bangkokista on sekin tommosta sedulaperuskauraa (nojoo, diggasin kyllä itsekin tanssia näitä vielä tuolla vuosituhannen vaihteessa..), jonka tahdissa tehdään suhteellisen kevyt hartiatreeni. Ääh. Mieluummin rankempaa rokkia, mieluummin rankempaa treeniä (vrt. ohjelma #49 ja täydellinen Thunderstruck)! :)

9. Vatsalihakset

Sakiirasakiiraa! Meinaa lantio lähteä väkisinkin ketkumaan - jos ojentajadippien kohdalla biisi tsemppasi kohti Pinkeää (hehehhe) kroppaa, niin tässä kannattanee pitää mielessä Shakiran setsikäs vatsa-lantio- seutu. Varsinkin siellä lopun hoovereissa täristessä - kiitos vaan Les Millsin sedille ja tädeille pirteästä sivuttaishooveri-ideasta! Ja ootteko huomannu, miten Wyclefin ääni on ihan hunajaisen pehmeä just siinä kun se laulaa I never really knew that she could dance like this. Uuuuh.

10. Venyttely

Hurjan lyhyt venyttelybiisi tällä kertaa! Lattialla makoillen venytetään rauhassa jalat ja noustaan ylös venyttämään jalkoja vähän lisää. Siinä se. Oopperapoppikokoonpano Amici Foreverin (helvetin löysä nimi kaverit hei) biisi kuulostaa hyväksyttävältä niin kauan kuin yksi mies laulaa alussa soolona, sitten mennään jo muhkean sekakuoro-ildiivon puolelle. Ei erityisen palkitseva päätös treenille tämä, etenkin ojentajat kyllä kaipaisivat dippirääkin jälkeen lisävenytystä.

Semmonen setti! Tein tänään tuon ohjelman kolmatta kertaa - oli muuten aivan eri tuntu pumpata noin iltapäivällä kuin aamuvarhain, kuten kahdella edellisellä kerralla. Ei ole mulla ainakaan kroppa kunnolla valmis vastaanottamaan treeniä heti tunnin päästä heräämisestä! Vältämme siis jatkossa aamujumppia lauantaisin.. pari siideriä perjantai-iltana, niin ei tarvi edes harkita lähtiskö aamulla pumppiin. :D