345335.jpg345337.jpg

Kattokaa ny miten ihanat jalat näillä! Aaaaa!


Jos otsikko pitää paikkansa, niin parempi sit kans olla huomenna aamulla peilissä vastassa tosi kaunis bööna. Tänään on nääs kärsitty. Ei töissä, sielloli kivaa, mut baletissa. Tunti meni peräti aika hyvin: ylösveto ei tuntunut niin raskaalta kuin pahimpina päivinä, tendut ja jetté-piquét lähti napakasti lattiasta syvästä viidennestä ja keskilattian adagio-sarjan kiemuroista pystyi jopa hetkittäin nautiskelemaan.

Kunnes laitettiin kärkitossut jalkaan. Tankolämmitykset tuntui vielä ihan hyviltä (no niin hyviltä kuin nyt kärkeily voi tuntua), mutta kun lähdettiin keskilattialle bourréisiin - taviskielellä tikutikutiku - petti nilkat alta. Jumaliste mikä turhautuminen! Itku silmässä pyysin heti opettajalta, että voitaisko tästä lähin tehdä joka tunti kunnon relevé-sarjat. Mää tarviin nilkkoihin lisää voimaa! Paua! Kun se ei valitettavasti riitä, että jalka näyttää tossussa somalta ja nilkan kaari kauniilta.

Nilkkojen lisäksi on takuulla moni muukin asia pielessä, mutta on vaikea vasta näin kärkialoittelijana ihan tajutakaan, mitä erityisesti pitäisi lähteä korjaamaan. Vaikka yritin keskittyä ylösvetoon, se ehkä jäi liian kepoiseksi.. eikä selkä todennäköisesti ei ollut tarpeeksi edessä. Ja ehkä en vain uskaltanut pistää tarpeeksi ytyä menoon.

Huo-ka-us. Sitä aina pienen hetken kuvittelee olevansa ihan ok, kunnes jo kohta tullaan ryminällä alas (kärkitossujen tapauksessa ihan kirjaimellisestikin). Onneks on kaiken ton aivojäkityksen vastapainona Motarin hikihumpat ja kuntojumpat - ja Funkyn hyväntuuliset tanssitunnit! Eilen olin ensimmäistä kertaa, huippu meininki, paljon tuttuja ja pitkästä aikaa kunnon jorausta! Polvet mustelmilla ja kankut jumissa! Dääns!

Tuon kärkeilyn kautta alkaa pikkuhiljaa ikävällä tavalla palailla mieleen, mikä mut silloin aikoinaan sai suurimpana syynä lopettamaan baletin.. varsin surkia tyytymättömyys itseen, kun ei ole niin hyvä kuin haluaisi. Sanoinko jo: huo-ka-us. Mut tällä kertaa en luovuta! Vielä jonain päivänä meen tikutikutiku niin lujaa että mennessäni potkin pois alta kaikki tyhmät risut ja männynkäpyset!