Vuosi 2007 on alkanut varsin valuutallisissa merkeissä. Kävin tänään verotoimistossa moikkaamassa verotätiä. Ensin verotäti teki monia mielenkiintoisia laskelmia mun lainakorkotietojen, palkkakuittien ja verotätien intranetistä löytyvien salaisten tietojen perusteella. Sitten verotäti hymyili ystävällisesti ja sanoi nostavansa mun veroprosentin piirun päälle kahdenkymmenen. Oho, no kiitti vietävästi! Voihan tuo toki olla ihmiselle ihan tavallinenkin prosentti, mistä minä tiedän, mutta kyllä se vaan tuosta mun vaatimattomasta kuukausipalkasta aika mojovan osan lohkaisee. No, odotellaan sitä kahden euron veronpalautusta sitten.. sitten joulukuussa 2008.

Tästä verotoimistovisiitistäni riemastuin niin, että aika oli kypsä, tattadadaa, kosto-ostolle! Tosin kosto-ostoksi ei ehkä voi laskea niin valmiiksi suunniteltua hankintaa kuin minkä toteutin.. kattokaas mitä löytyi:
131626.jpg

Nii justnii! Ne on ne liituraitaconverset, joista olen haaveillut jo ties kuinka kauan. Vihdoin sain omat mussupussuset! Kaupassa olikin myymätätivuorossa vanha kamu, joka sai mut uskomaan, että Conversen kenkäsedät tekee hassutuksissaan erivärisiä tennareita vähän erikokoisina, joten sujautin jalkani kolmekaseihin - jotka yllättäen eivät tuntuneetkaan yhtään pieniltä! No tänään oli kyl muutenkin joku pienuuspäivä, kun Seppälän sovituskopissa mahduin tostavaan äs-kokoiseen verskapöksyyn. Ilahduksesta huolimatta jätin pöksyn fiksuuksissani ostamatta. Olen vähän onnellinen uusista tossuistani. Tulis jo kevät.

Ja kun noiden kenkien jälkeen jäi tilille vielä ihan liikaa rahaa, jatkoin matkaa Stockalle. Sieltä löytyi, niinikään suunnitellusti, uudet vuodevaatteet! Peitto ja kaksi tyynyä kanta-asiakastarjouksesta. En edes muista, koska edelliset oli ostettu. Korkea aika, korkea hinta, korkea tyytyväisyys. Ihanat. Tulis jo yö.

Ja tulis uni kans. Viime yönä nimittäin nukahdin vasta reippaasti tämän päivän puolella, heräsin kolme kertaa vessaan ja pyörin sängyssä puolivalvetilassa kunnes aamulla seitsemältä kuului pingg, ei suinkaan herätyskellosta vaan avautuvista silmistä. Kellon oli määrä soida kahdeksalta, joten yritin vielä saada unta - joka lopulta tulikin. Kahdeksalta. Ja kesti yhteentoista. Unirytmi ohoi.

Holtittoman valuutantuhlauksen jälkeen tuntui sopivalta hiukan rankaista itseäni. Siivouspäivä! :D Mutta puhdas koti, parempi mieli. Uudenvuodenlupaustyyppisesti voisinkin nyt yrittää saada siivottua hiukan useammin kuin silloin tällöin.. kun enää ei ole sitä "emmä jaksa siivota kotona, mähän siivoan työkseni" -selitystäkään taskussa. Ja niin, missäkö merkeissä se vuosi vaihtui? Aattona käytiin päivällä kamujen kanssa ulkona syömässä, illalla juhlittiin heppulassa kahdestaan punaviinin, nakkien ja perunasalaatin, telkkarin, Wiin ja paranemaan päin olevan lomaflunssan kanssa, ja kahdeltatoista käytiin parvekkeella katsomassa kaupungin raketit. Näin rauhallisesti ei ole vuosi vaihtunutkaan sitten lapsuusaikojen - tosin lapsena mulla oli aina kädessä tähtisadetikku, nyt oli vielä rauhallisempaa kun ei ollut edes tikkua. :D

Alkaa tämä päivä olla pulkassa. On käyty äitin kanssa pitkällä iltakävelyllä, voideltu iholle omenaa ja mansikkaa, lämmitetty jalkoja uusissa raitavillasukissa ja juotu iltakaakaot. Vielä nauhalta vähän OC:tä ja iltasaduksi pätkä Harry Potteria, niin tämä mimmi on valmis sukeltamaan uuteen puhtuihanuuspetiin! Hyvää yötä!