Eli vastauksia ystäväkirjassa esitettyihin kysymyksiin! Aakkosjärjestyksessä mennään, here goes:

Aimo: Kuinka kauan olet baletoinut ja mikä sinut on siihen innostanut?


Baletointi jakautuu kahteen jaksoon tähänastisen elämän varrella. Pikkuinen kolme(?)vuotias Duussi tanssi ensin satubalettia, sitten alkeisbalettia ja sitten balettia ihan kovakärkisetkin jalassa - kunnes tuli teini-ikä, itsekriittisen riittämättömyyden tunteet ja ajankäytön pakottama valintatilanne baletin ja musiikkiluokkailun välillä. Valitsin silloin helpommalta tuntuneen ja siksi enemmän onnistumisen tunteita tuoneen musiikin (viulu + kuoro) ja vaihdoin klassisen baletin kurinalaisuuden showjazzin räväkämpään itseilmaisuun, irtoripsiin, keikkoihin ja kisalavoihin. Takaraivoon kuitenkin jäi koko ajaksi kaivelemaan baletin lopettaminen - miksi annoin periksi, musta olis voinut tulla vaikka miten hyvä.. sellasta jossittelua. Muutama vuosi sitten kaverin innostamana palasin baletin maailmaan, ja sillä tiellä aion jatkaa niin kauan kuin polvet ja selkä kestää. :D



Antti

: Mitä kivaa Turuus vois tehhä?

Turuus vois vaikka käydä Bleakin keikalla 16.3. ;)



Aspee: Mikä on sun lempiruoka?


Olen maailman laiskin ruoanlaittaja, joten omista kokkailuista ei nyt puhuta. Ravintolassa tilaan yleensä broileripastan tai -salaatin, vuohenjuusto samassa annoksessa on plussaa. Yliopiston ruokaloissa lemppari on ihana paneroitu soijaleike! Ja isi tekee tosi hyvää maksakastiketta.



Claudia

: Haluaisitsä antaa pienen ja lyhyen oppimäärän balettisanastosta ym, menee _hieman_ ohi noi hassut ranskaksi? olevat termit.


Oon nyt koittanutkin hiukan selvennellä merkintöjen välissä noita termejä.. niitä on aika vaikea kuvailla pelkästään sanoilla, mutta joku päivä tuossa jo linkittelinkin ABT:n sanaston, jossa on videot mukana - sieltä lunttaamaan! :)



Hanna: Onko pumppi vaikee aloittaa jos ei ole koskaan treenannut levytangon kanssa? Onko se painojen kiinnitysmekanismi vaikea? Kumpi ennemmin aloittelijana, liika vähän vai liika paljon painoa?


Ei oo yhtään vaikeeta! En mäkään ollut levytangolla mitään ennen tehnyt. Hiukan tietysti vaatii totuttelua se, mistä kohtaa tangosta pidetään kiinni missäkin liikkeessä (esim. penkkipunnerruksessa mahdollisimman leveä ote, ranskalaisissa punnerruksissa omien hartioiden levyinen kapea ote) ja se, millä voimalla tankoa käsissä rutistaa - hellästi, hellästi. :D Samoin askelkyykkyjä varten tangon oikean paikan löytäminen sieltä niska-hartiasta saattaa viedä hetken aikaa, mutta pian se jo loksahtaa oikeaan kohtaan niin, ettei hartioihin satu.

Ekoilla kerroilla nimenomaan se kiekkojen kiinnittely tuntui jotenkin hankalalta välineurheilu-toimenpiteeltä, mutta äkkiä siihen tottui. Kiinnityslukotkin on ihan simppelit: meillä on sekä nipistettävää että naksautettavaa mallia, molemmat on vikkelät ja turvalliset käyttää. Aloittelijan kannattaa tietysti aloittaa pienistä painoista - ohjaajat usein kertoo kuhunkin biisiin sopivan painomäärän aloittelijoille. Parin pumppikerran jälkeen jo alkaa itse hoksata, miten lihakset sentyyppistä treeniä jaksaa, ja voi lisäillä painoja hiljaksiin.



Herkku

: Millaisessa elämäntilanteessa haluaisit olla täyttäessäsi 33 vuotta?

Eli vuonna 2014. Kauhukuva: olen työtön, masentunut, yksin ja oikein lihava. Haavekuva: vakituinen tai muuten säännöllisen toimeentulon takaava duuni tekstittäjänä (tai yliopistolla assistenttina toisella 5-vuotiskaudella väikkäriä valmistelemassa), yhteisessä kodissa heppusen kanssa, jaloissa mäyräkoira tai kissa - miksei jälkikasvukin (tai korkeintaan kaksi), jos sellaista sattuu tulemaan.



Laurelin: Mä tiedän susta jo kaiken laista... Mutta millaisia suunnitelmia teillä on Hepun kanssa tulevaisuudelle vai mennäänkö päivä kerrallaan?

Viitaten tuohon edelliseen tulevaisuudennäkymään - ei me puhuta tällaisista mitään. Voin vain arvailla, onko toisella yhtään samansuuntaiset ajatukset (yhteisestä) tulevaisuudesta vai tuleeko suhteelle loppu nyt, kun heppu nämä mun haaveet täältä lukee. :D Pisimmälle tulevaisuuteen ulottuva yhteinen suunnitelma on.. ööö, Viikatteen keikka 10.3., eikä sinnekään olla vielä lippuja ostettu. :D



Liina

: luuletko, että opin lumilautailemaan? se vähän jänskättää.


Ooh, oon ihan varma että opit! Tasapainoaisti on takuulla kehittynyt siellä combat-wombatoimassa, ja asennettahan sulla piisaa - toivottavasti enemmän kuin mulla.. omat parhaat snoukkamuistot nimittäin on jostain yläasteajoilta, kun kamun kanssa maattiin Himoksen rinteessä selällään itkien ja nauraen yhtä aikaa, kun ei enää jaksettu sitä kaatuilua. :D



Lizard

: Millainen olisi erityisen kiva vuorokausi?
Erityisen kiva vuorokausi ajoittuisi ehdottomasti kesään. Aamulla saisi nousta hepun vierestä aurinkoiseen, lämpimään päivään omia aikojaan ilman herätyskelloa (kuitenkin viimeistään kymmenen maissa). Kävisin päivällä pumpissa ja salaattipäivällisellä isin luona, illemmalla käytäisiin hepun kanssa joenrannassa kävelyllä ja jätskillä (joita molempia se tosielämässä inhoaa, mutta aina saa haaveilla) ja jokilaivassa tuopposilla. Illalla vielä joku hyvä leffa kotisohvalla, minkä jälkeen nukkumaan - ilman että seuraavanakaan aamuna täytyisi herätä kelloon!



Lumikki

: Onko sulla koskaan ollut sellaista balettitanssijan vaaleanpunaista balettitanssijan hamosta (tutu vai mikäsenyton)?


Tutua ei ole koskaan ollut. :( Mut ehkä vielä jonain päivänä!


Manni

: Onk kivaa ku on noin ihqu?
On! Iha sairaan ihquu! Eiku oikeesti, mullon vähän vaikeeta.

Marianne

: Millon raivostuit viimeksi oikein kunnolla ja miksi?
Olen aika huono raivostuja, kun aa) koen yleensä, että olen myös itse jotenkin osasyyllinen tilanteen tolaan ja bee) raivostuessani alan heti itkeä. :D Niin että en nyt edes muista viimeistä raivostumistani. Oon vissiin vähän vässykkä.



Matonen

: Minkä levyn (yhden ja vain yhden) ottaisit mukaan autiolle saarelle?

No appuu. Valitaanpa vaikka ikilemppari, The Bluetones: Expecting To Fly.



Miki

: Miten kaikki tapahtui?

Vahingossa. Muuta en osaa sanoa.



Misa

: Mie haluaisin tietää että ootko sie se, keneksi mie sinut ehkä voisin kuvitella :)? Sieltä swappi-maailmasta. Yhdistän etunimen ja kaupungin, mutta Turun kokoisessa kaupungissa se ei ole kamalan paljoa :)


Swappimaailma on kyllä tuttu tuolta vuosien takaa.. enkä itse muista nähneeni piireissä toista saman nimistä turkulaista? Niin että ehkä olenkin se keneksi mua luulet! Apua, milläs tää nyt saadaan selvitettyä - lähetä mulle joku vanha FB tai slämi niin tarkastetaan asia! :D



Neitilumi

: Jos lähettäisin sinulle postikortin, millaisen haluaisit?


Itse askarrellun ihan ehdottomasti! Pohjana joku sun hassunhieno valokuva (tiedän, että sulla on sellaisia kun olet mahdottoman kuvauksellinen tai ainakin usein eksyt kameran eteen).


Paha Vaatturi

: Hmm, mitäs tässä nyt kysyisi. Oletko onnellinen?

Olen, aina silloin kun muistan olla. :)



Pupuce

: Vastaatko tuntemattoman tervehdykseen?
Hämmennyksissäni kyllä :D jos ylipäätään huomaan tervehdyksen, kuljen usein aika sokkona. (Sponsori! Uudet silmälasit!)



Saara

: Montako levyä omistat?

Monta! En ole tullut laskeneeksi, mutta onhan noita kertynyt.. jotain sadan ja kahdensadan välistä?



Santsu

: Mistä syntyi innostuksesi aikuisbalettiin?


Tuolla ekoissa kysymyksissä tätä jo selvittelinkin, lapsuuden kesken jääneitä haaveita olen toteuttamassa. :) Aikuisbaletti vaan on aika huono termi noille meidän tunneille.. kun suurin osa meidänkin ryhmäläisistä on nimenomaan sellaisia, jotka nyt jatkaa nuorempana aloitettua harrastusta. Eli ihan kunnon juttuja tehdään, ei sellaista naisvoimistelua miltä tuo termi "aikuisbaletti" herkästi kalskahtaa. Ryhmä nyt vaan on nimetty aikuisbaletiksi, kun pitää erottautua niistä prima ballerinoista. :)



Seferiina

: tiiätkö missä on käpylä? (me asutaan siellä:D)

Joo tiiän! Oon ollukki siellä! Isin naisystävä asuu siellä kans!


Stello

: Millaisia koruja käytät?


Aika yksinkertaisia, aina muun asun väriin sopivia. Kultaiset korut on nounou, vaikka niihinkin olen viime aikoina alkanut jonkinlaista outoa viehtymystä tuntea. Hopeaista ja valkokultaista siis, plus tietysti puisia helmivirityksiä, nahkaisia rannenauhoja.. suurin osa koruista on ihan perusrihkamaa osastolta H&M, Lindex, Seppälä, Cailap jne. Tavallisena päivänä on oikeassa keskisormessa sormus, kaulassa joku helmihässäkkä ja korvissa pienet napit.



Vale

: Kuinka monessa asunnossa olet elämäsi aikana asunut?


Nykyinen koti on kuudes Turussa. Kolme ensimmäistä sijaitsivat kaikki samassa kerrostalossa - jossa kotikoti muuten on vieläkin. Turun lisäksi olen asunut yhden kesän Pariisin laitamilla ja yhden syksyn Napolissa, ne mukaan laskettuna siis kahdeksan asuntoa.



Veera

: Vastaa itse näihin kaikkiin. :)

Yep, siellähän nuo omat vastaukseni jo ovatkin.