Laitetaanpa nyt julkiseen levitykseen tämän merkinnän kommenttiosastolla äsken käyty keskustelu - jota sopii jatkaa vaikkapa tämän merkinnän kommenttibokseissa, jos jollakulla tulee mieleen sanottavaa suuntaan tai toiseen tai vaikka aiheen vierestäkin. Jatkan keskustelua tärkeästä aiheesta mielelläni.

C
09.05.2007 - 00:40
Jos nuorille suunnattuun ohjelmaan klo 8 aamulla väsyneenä raahautunut rokkimies vastaa muutamaan yleissivistystä vaativaan kysymykseen hassusti tai ehkä ei sinne päinkään, miksi hänet arvotetaan alemmas? Onko älykkyys, tai tietyn raja-alueen sisälle purkitetun tiedon sisäistävä "älykkyys" yhtä tärkeä "miehen mitta" siinä missä hauiksen koko tai lompakon paksuus? Yhtä tärkeä, naisten kuppikokoon verraten?

Jos Duussin mielestä ihmisen arvo määräytyy näiden asioiden perusteella - eikä sen mukaan mitä hän antaa muille ihmisille itsestään, hänen sydämestään - niin se et ole sinä joka tässä on enemmän pettynyt, täällä päässä ei ainoastaan olla pettyneitä suhun, vaan omaan positiiviseen arviointiin susta.

PS. Lisa, kyllä: musajutut oli aina etualalla, jopa koulussa. Osa syy miksi monet rock-muusikot leimataan tyhmiksi johtuu heidän introvertistä luonteestaan, joka toisaalta mahdollistaa oman työnsä maksimoinnin ja sielukkuuden, toisaalta sulkee helposti ulos muun maailman. Tässä lienee osa-selitys.

PSS. Olenko minä hän, vai joku muu? Siinä sulle suurempi pähkinä. Voiko ihmisläheisyys säilyä jopa maagisen median rajan ylityttyä?

Yksi asia on hyvä muistaa: jokaisella ihmisellä, oli ne missä asemassa tahansa, millaisia tahansa ulospäin, minkä-ikäisiä tahansa, heillä kaikilla on jotain yhteistä: heillä on tunteet.

Hyvää jatkoa, toivottavasti ajattelutapasi muuttuu joku päivä.

Duussi
09.05.2007 - 09:27
C - mitä mitä..? Hyvänen aika. Pilke silmäkulmassahan tämä merkintä kommentteineen oli kirjoitettu, ainakin omalta osaltani, ilman ilkeyden häivää. Bloggaaminen (ainakin omani) on sen luontoista, että sitä mielellään hiukan kärjistelee tiettyjä asioita, kenties sanoo asiat hiukan jytymmällä sävyllä kuin muussa kanssakäymisessä.. mutta ilkeä ihminen en tunnusta olevani. En vähimmässäkään määrin. Saati sellainen, joka ei jo tätä merkintää kirjoittaessaan olisi ymmärtänyt tuota kaikkea, mitä esim. ihmisarvosta sanoit.

Mielestäni blogiani laajemmin lukemalla saa kyllä suht oikean kuvan nöyrästä, pohtivasta ja tämän ihmeellisen ihmiselämän ymmärtämiseen pyrkivästä ajatusmaailmastani - ja vilpittömän sydämellisestä suhteestani esim. Bleakiin. :) Ettäkö muka olisin niin sokea ja vain pintaan tarttuva, etten osaisi nähdä mitä kaikkea esim. tuollaisten haastattelutilanteiden takana oikeasti voi olla.. itsekin olen saanut lempimusiikiltani (mukaanlukien siis Bleak) sellaisia järisyttäviä elämyksiä, joita yhdet anjovis-läpät täällä blogissa ei kyllä hetkauta perkele sentään yhtään mihinkään. Sydän palaa ja arvostus kaikkia noita itsensä täysillä peliin ja auki laittavia ihmisiä kohtaan on todella korkea. Ettäkö arvottaisin ihmisen, oli sitten lempilaulaja tai ei, sen perusteella mitä jossain telkkarin nuortenohjelmassa hätäpäin sanoo.. en todellakaan. Sen verran tuota julkisuusmaailmaa ihan lähipiirinkin kautta olen nähnyt, että ymmärrän kyllä kaiken takana olevan niin paljon enemmän. Kokonaisen elämän. Kokonaisen oikean ihmisen tunteineen. Tietysti.

Tuleepa kertakaikkiaan kurja olo, kun huomaa ilmaisseensa itseään niin, että joku käsittää noin väärin. Itsetutkiskelun paikka toki myös, sitä en kiellä - mutta mielelläni ajattelisin, että tuo alunperin positiivinen arviointisi olisi sittenkin oikeamman suuntainen kuin tämän hyvällä tahdolla kirjoitetun, mutta ilmeisesti loukkaamaan onnistuneen yhden blogimerkintäni aiheuttama pettymys.

C, toivottavasti luit tämän vastaukseni. Jatketaan harjoituksia.