666955.jpg

Jos multa kysytään, yksi hepun mittavan DVD-kokoelman ehdottomista helmistä on nyt kahteen kertaan katsottu Band of Brothers -boksi. Sarja kertoo toisen maailmansodan kuvioista Euroopassa yhden amerikkalaiskomppanian kautta aina Normandian maihinnousuun valmistautumisesta sodan päättymiseen saakka. Kun tuotantopuolelta löytyy sellaisia sukunimiä kuin Spielberg ja Hanks, voi olla varma että kovin köyhällä budjetilla ei olla liikkeellä. Yleisradio on näyttänyt kymmenosaisen sarjan Taistelutoverit-nimellä jo ainakin kahdesti, mutta jos et ole vielä näihin Easy-komppanian kavereihin päässyt tutustumaan, suosittelen ehdottomasti. Ja vaikkei sotaleffat noin yleensä kiinnostaisikaan, tämä kannattaa kyllä katsoa - näin herkkätyttönäkökulmasta tosin täytyy varoittaa, että luvassa on aika raakaakin matskua, esimerkiksi talvinen Bastogne-jakso ei ole ihan helpointa katsottavaa. Mutta all in all, sarja on kerta kaikkiaan loistava. Currahee!

Otsikkoon viitaten: jostain syystä tultiin käyneeksi tämän toisen katsomiskierroksen aikana keskustelua päähenkilöiden mahdollisesta komeudesta, ja viimeisten viiden jakson aikana ei sitten juuri muusta enää puhuttukaan. :D Eniten hilpeyttä hepulle tuntui tuottavan se, että Damian Lewis on musta vallan karismaattinen - haluaisin olla näkemässä, miten heppu repeää tuolle posetukselle. :D Ja onhan siellä nyt muitakin silmälle helppoja miekkosia: NKOTB:stä tuttu Donnie Wahlberg, Sinkkiksestä tuttu Ron Livingston, Renny Harlinin Mindhuntersista tuttu Eion Bailey..

..mutta tuntuupa itse asiassa aika typerältä tällaisista edes puhua tuon sarjan yhteydessä. Katsokaa niin tiedätte.

Ja kun katsotte, pääsette tutustumaan myös maailman kovimpaan jätkään, luutnantti Ronald Speirsiin. Ugh.

Speirs: You wanna know if they're true or not. The stories about me? Did you ever notice with stories like that, everyone says they heard it from someone who was there. Then when you ask that person, they say they heard it from someone who was there. It's nothing new really. I bet if you went back two thousand years, you'd hear a couple centurions standing around yakking about how Tertius lopped off the heads of some Carthaginian prisoners.

Lipton: Well, maybe they kept talking about it because they never heard Tertius deny it.

Speirs: Maybe that's because Tertius knew there was some value to the men thinking he was the meanest, toughest sonofabitch in the whole Roman Legion.