Eli tiivistelmä Ruisrock-lauantaista!

Juomapuoli: join lonkeroa. Pal. Makso vaan femman (vrt. lempisiideri kuusi euroa). Oli hyvää ja välillä jopa viileähköä. Aiheutti sopivan päivän kestoisen nousuhumalan.

Ruokapuoli: makkispekkikset taas siitä samasta kojusta. Mutta huijausta, tällä kertaa olikin makkaran sijaan nakei. Syönnin hetkellä alkoi tihuttaa vettä, mutta onneksi makkaraperunat eivät olleet tehdyt sokerista.

Säätilapuoli: nettiennuste näytti harmaata pilveä ja vesipisaraa, mutta koko päivän paistoikin ihana aurinko. Illemmalla pienet sadekuurot tuntuivat vain mukavasti viilentäviltä eikä ollenkaan ärsyttäviltä. Sunnuntairokkaajat sen sijaan saivat nauttia isommista sateista - ei juuri harmittanut että oli vain kahden päivän liput. :D

Musiikkipuoli: yhteislauluna kalja-alueella Maijaa, haalea kuulohavainto Sonata Arcticasta ("hei täähän on se Ari Koivunen") ja The Crashista, ohikulkiessa muutama kaunis tahti Zen Caféta, illan päätteeksi etäisinä kaikuina Sturmisten poitsurokkia ja Valkyriansin skaata.

722518.jpg

Ja ai niin, olihan siellä toi yks Svensson bändeineen! :) Vaikka monesta pumpusta olen elämäni aikana fanitukseen asti tykännytkin, aika harvoin osuu vastaan sellaisia keikkoja, ettei kertaakaan ehtisi ajatella, mitähän kello on tai koska nää mahtaa lopettaa (että pääsis kaljalle / syömään / vessaan / istumaan / kotiin). Mutta nyt. Olis saaneet soittaa vaikka koko illan, niiltähän jäi niinku melkeen kaikki biisit tulematta! :D

Biisilistaa ulkomuistista (levyjärjestyksessä, muuten en valitettavasti muista):
It Takes A Fool To Remain Sane
Let Your Body Decide
Father Of A Son
Calleth You, Cometh I
2000 Light Years Of Darkness
Clamour For Glamour
One Of Us Is Gonna Die Young
Deliver Us From Free Will
Prayer For The Weekend
The Worrying Kind
Absolutely No Decorum
New Pollution
All I Want Is You

Njaa.. olihan noita tossa sittenkin muutama. :D Jotain saattoi vielä jäädä poiskin.

Base campiksi oli sovittu normaaliin tapaan mikserinkopin oikea etureuna (eturivi-ihminen en ole ikinä ollut, tungoksessa tulee herkästi panique) mutta paskat me siinä jaksettiin pysyä kun piti päästä vähän eteenpäin. Heppu ei valitettavasti tullut mukaan, mutta eipä mun käsi olis hepun kädessä pysynytkään kun jorasin ja huusin ja lauloin ja kiljuin! Vieressä Ark-kamujen kärkikasti, lavalla Ola ensin mustassa ja sitten valkoisessa asussa ja lopulta kultaisissa housuissa - video on syytä laittaa mutelle kun eturivi on ihan epävireessä :D mutta check this out OMG jättestor. :O Ola luki hienosti suomeksi Kotiteollisuuden biisilistaa ja kertoi, että Ruisrockissa oli paljon enemmän kauniita ihmisiä kuin siellä Hartwall Areenan festivaalilla. :D Niittylavan tanner notkui hyvän musiikin päälle ymmärtävien ihmisten hyppiessä ja olo oli vähintään onnellinen.

Mutta! Eipä vaan tullut Arkin keikalla itku onnesta, kuten edellisessä merkinnässä uumoilin. Itku tuli sen sijaan jo lauantaiaamuna - kivusta. Otetaan yksi kappale heikkoselkäisten heimoon kuuluvaa naista, joka on juuri julistanut alkaneiksi 12 kertaa vuodessa vietettävät juhlapäivät ja niiden myötä lamauttavat vatsakrampit, ja joka kiireessä puhuu puhelimeen luuri korvalla ja yhtä aikaa kenottaa sanomalehtipinoa lattialta. Alaselkä sanoo naps, puhelin putoaa lattialle, suusta pääsee ai saatana ja silmästä pääsee kyynel. Ei muuta ku erä särkylääkkeitä huiviin ja tallustelemaan kohti festivaalia. Kuin tilauksesta yhdessä kaljalassa petti penkki alta ja kaaduttiin kaikki seljälleen, ja toisessa kaljalassa kaatui naapuripöytä sopivasti takakautta selkään.

Auts säälipisteitä! Ei se nyt ihan katki ole, mutta sen verran särkee koko ajan, että tänään ei onnistu suunniteltu siivouspäivä mattojen tamppauksineen - eivätkä varsinkaan illan hyppytreenit. :(