Onpa ollut haipakkaa! Ensimmäinen työviikko lähestyy loppuaan, ja täytyy myöntää että on ollut ihan sikarankkaa. Olihan se toki jo tiedossa, että uuteen paikkaan sopeutuminen vie aikaa ja voimia, mutta tuolla on tahti ympärillä alusta asti paljon hektisempi kuin vaikkapa vuosi sitten yliopistolla aloittaessa. Enkä muuten ennen ole ollut duunissa, jossa seurattaisiin työntekijöiden ajankäyttöä näin supertarkasti - ei paljoo netissä työpäivän aikana surffata. :)

Työkavereista en ole ehtinyt tutustua kuin muutamiin, isoimman huoneen kääntäjät on vielä kaikki pelkkiä nimiä ja kasvoja. Joka päivä tulee vastaan vähintään kaksi uutta ohjelmistoa, jotka pitää napata kaaliin vikkelästi. Työtehtävät on toistaiseksi olleet sekalaisia pieniä juttuja, jotka kiireiset esimiehet on noin vaan nopsasti ehtineet opettaa. Oon kääntänyt, oikolukenut, tarkistanut käännösmuisteja, tehnyt kirjanpitoa ja mapitusta ja postitusta, taskannut ja tehnyt losoja - raskasta on muuten sekin, miten koko toimisto tuntuu puhuvan jotain mulle ihan vierasta kieltä. :D Slangiin pääsee kai sisälle vähitellen, mutta näin aluksi lyhenteet ja termit vilisee ohi että hopsansaa.

Oi tulispa pian se hetki, kun saan jonkun oman projektin liidattavakseni ja saan koko paletin hanskaan niin että tajuan mikä liittyy mihinkin ja missä niinku mennään. :D Sitä odotellessa teen mahdollisimman hyvin kaiken, mikä eteen torpataan. Ja syön keksejä, siellä on aina kaapissa keksejä! Ja perjantaisin on pullapäivä! Paitsi huomenna saadaan kakkua, kun on kesäharjoittelijoiden läksiäiset! :)

Ennen kakkua pitää kuitenkin tehdä kännykkäsoftan käännöksen tarkistus loppuun. Kas kun puhelinta räplätessä tulee siihen näytölle kaikenlaisia kivoja tekstejä junou. No ton yhen puhelimen tekstit on ensin käännetty englannista suomeen (ja muille kielille), mutta nyt onkin päätetty vaihtaa fonttia, joten ne käännökset täytyy tarkistaa sellai ohjelmassa, joka näyttää että mahtuuko ne tekstit siihen oikeaan ruutuun. No eihän ne yllättäen mahdu, joten mä nyt yritän lyhentää niitä käännettyjä sanoja kätevästi sopivista kohdista niin että se puhelimen räplääjä vielä ymmärtäiskin mistä on kyse. Onnea sit vaan niille, jotka tollasen kännykän erehtyy ostamaan. :D

Huh semmosta kaikkee siellä töissä. Mutta nyt alkaa Dexter! Heippa nuppulot!