Nyt kun gradu on poistunut joukostamme, on taas aikaa keskittyä täysipäi(väi)sesti työhön. Ihkua!

Eiku oikeesti, kaikkea kivaa kuuluu sille rintamalle. Muutama sananen työelämän tapahtumista siispä, jos jotakuta (ainakin opiskelututtuja / saman alan väkeä) sattuu kiinnostamaan.



Toimistolla kuukausi toisensa perään vilahtaa ohi autokäännösten ihmeellisessä maailmassa. Olen noussut tuossa pääprojektissani arvoasteikolla ns. backupiksi (levittäkää punainen matto eteeni), eli vastaan yhdessä ns. leadin kanssa töiden jakamisesta, tekemisestä ja laadusta. Jonkin verran käännän toki itsekin, mutta paljon on myös päiviä, jolloin ei muuta ehdi kuin oikolukea freelancereiden hengentuotoksia. Kovin luovia käännösratkaisuja noissa teksteissä ei pääse tekemään; korjaamon poikia ei kiinnosta muu kuin se, mitä nippulaa pitää vääntää ja mihin suuntaan, että auto taas toimii.



Enkä kyllä ole aina ihan varma, kiinnostaako sekään.. mietittiin, että vois huvikseen kirjoittaa jonkun käännöksen sekaan pienen tarkistuspätkän. ”Hei sinä siellä! Jos tosiaan luet tätä, laitathan sähköpostia, terveisin käännöstoimiston tytöt.” :D



Autojuttujen lisäksi en ole viidessä kuukaudessa juuri muita töitä ehtinyt tehdäkään - paitsi että viime viikolla sain ensimmäisen ikioman liidattavan projektin! Ou & jee (nyt ruusun terälehtiä sille punaiselle matolle). Pieniä hakukonekäännöksiä ja rentoa kommunikointia Norjan-toimiston kanssa. Akkurat.



Päivätyössä sujuu siis suht mukavasti, mutta myös kotityö-osastolle kuuluu hyvää. Ja kiireistä - monesta työtarjouksesta olen joutunut kieltäytymäänkin, mutta nyt ehtii toivottavasti taas enemmän. Tekstittäminen on kyllä kivaa! :) Varsinkin, kun saa kääntää sellaisia ohjelmia, joita muutenkin tykkäisi katsoa. Kuten Weedsiä - riemastuttavan kieroa huumoria! Ja Pientä taloa preerialla - mieletön paluu jonnekin ala-astevuosiin! Ihan hullusti tunnistin vuosien takaa sen saman lämpimän tunteen, minkä ne kirjat ja tuo sarja pienessä kaupunkilaislapsessa saivat aikaan. Ja ihan samanlainen ärsyttävän yltiösympaattinen fiilis tulee nytkin sitä katsoessa. :D