Terveisiä talven ihmemaasta! Tursu on ihanan valkoinen. Kauniita maisemia on vaan vähän vaikea ihailla, kun lumi sataa silmään.

Tämän aamupäivän graduseminaarin teemaksi nousi yllättäen oikeussali-istunto - johtuen kuitenkin ihan vain siitä, että satuttiin istumaan kaikki siistissä rivissä professorin valvovan silmän alla. Ilokseni voin todeta, että jokseenkin rentoja ovat olleet nuo kaikki pienryhmätapaamiset. Mennään sen mukaan, millaisella tahdilla kunkin työ etenee, ja jos ei etene, pohditaan kimpassa ongelmakohtia. Ihan kannustava ilmapiiri siis.

Itse käytin tänään oman semmapuheenvuoroni esittelemällä pilotti-henkisen tutkimuksenpoikaseni, jossa vertailin FST:n ja SVT:n tekstityksen eroja siltä luettavuuskannalta (typografiset elementit, aikakoodit, rivien pituus ja jako jne.) - siis vain ihan pikkuinen suuntaa-antava tietojenkeruutaulukko, paljon syvällisemminhän noihin aspekteihin toki täytyy oikeassa työssä perehtyä. Mutta pääsin sentään tämän pilottitaulukointini avulla hiukan jyvälle siitä, mitä erityisesti täytyy ottaa huomioon kaikkien 19 kanavan tekstityksiä purkaessa ja analysoidessa. Tuomarin virkaa istunnossa toimittanut professori totesi puheenvuoroni lopuksi, että olen vapautettu syytteistä - ja taputti käsiään yhteen kolme kertaa! Kalvoesitykseni aikanakin totesi moneen otteeseen tyyliin "hmm, kiintoisaa, tämähän onkin hyvä pointti". Nyt on (petollisen?) levollinen, optimistinen ja innostunut olo tarttua työhön! :)

Semman jälkeen käytiin tyttöjen kanssa lunchilla, pari tuntia hujahti päätä nollaten, höpötellen ja hihitellen. Taas saatiin jälkkäriksi Mars Delight -patukat (onneks en vielä ehtinyt kyllästyä, kun söin niitä viime viikolla vain kymmenen).

Mustaherukka-puolukka-piirakka tulee ihan kohta uunista, kastikkeeksi ostin vaniljajogurttia pehmentämään todennäköistä kirpakkuutta. Leipominen on muuten siitäkin erityisen mukavaa, että altaaseen jumiutuneet muutkin tiskit tulee hoidettua alta pois ihan kuin itsestään!

Ennen illan balettituntia on vielä muutama tunti tehokasta peliaikaa, pitäisi paneutua niihin Tampereen testikäännöksiin.. mutku nauhalla odottaa katsojaansa lauantain Selviytyjät (nolo!) ja eilinen Täydelliset naiset. Ja äitikin odottaa kylään. Ryhtiä nyt, nainen! Työpaikasta sentään kyse.