Tää vähän leikki aikuista naista ja kävi eilen työmatkalla suuressa pääkaupungissa. Toivottavasti tuleva freelance-työnantaja halusi nähdä kauniin naamani ja käydä rauhassa läpi toimiston käytäntöjä, ja mikäpä jottei - kasvotusten tapaaminen on aina parempi keino antaa hyvä (eli tietenkin todenmukainen) vaikutelma ja lykätä vähän jalkaa oven väliin. Ja minäpä käytin keinon hyväkseni onnistuneesti: jos testikäännös menee läpi, duuneja olisi melko varmasti luvassa ihan mukavastikin, toki niissä rajoissa mitä kuukausipalkkatyöltäni ehdin.

En vieläkään oikein usko tätä. Ihan oikeita oman alan töitä. Ehdin jo orientoitua ajatukseen, että maisteriselämä alkaisi tyhjän päällä, mutta ehdinkin olla työkkärin listoilla työttömänä työnhakijana vajaan kuukauden. Tunnen itseni niin etuoikeutetuksi. Yläkerran suuremmille voimille kiitos! Risukasa täällä nauttii päivän paisteesta. Niin kauan kuin sitä kestää. :)

Muutenkin oli huippu reissu, tapasin ystäviä ja kävin monessa kivassa paikassa täyttämässä vatsaani herkuilla. Monsterin kanssa lounastettiin Hakaniemen hallin Soppakeittiössä, joka on kaikkien ylistävien suositusten arvoinen: pikkuruinen paikka, supersympaattinen henkilökunta ja sikahyvä soppa. Iso kulho pehmeää kasvissosekeittoa 5,50€. Käykää lounaalla - mutta varautukaa jonottamaan!

Välipalapaikaksi valikoitui aina turvallinen Wayne's, jossa nautin Annimannin seurassa suurensuuren suklaamuffinssin ja kupillisen vihreää teetä (johon muuten olen täysin hurahtanut, kauheen henkistä ja terveellistä ja niinku zen). En vaan voi ymmärtää, miksei Wayne's Coffee ole vieläkään ehtinyt Turkuun asti, kohta kymmenen vuotta olen odottanut hittosoikoon! Itsekö tässä on ryhdyttävä kahvilayrittäjäksi häh! Ja mistä mä saan rahat semmosiin ihaniin ratsastustyyppisiin syksysaappaisiin, joita kuolasin kaikissa kenkäkaupoissa häh!

Kolmannen kamun kanssa käytiin ensin haistelemassa vähän merituulia, ja sitten pääsin tutustumaan Ruoholahden kauppakeskuksen kuuluisiin hisseihin (SATS-tytöille terveisiä!). Päivän jäätelöksi osui italialaishenkisen Ciao! Caffèn notkuvasta tiskistä crème brûlée. Note to self: syö enemmän jäätelöä nyt kun ei vielä ole talvi ja kylmä.

Mukava päivä - Helsinki on parhaimmillaan aika kiva. Mutta siitä en vieläkään ole ihan varma, antaisiko kaupunki mun löytää oman paikkani, jos siellä joskus pitäis koittaa asua.

PS. Ukkosmyrskyn aiheuttaman turvalaitevian takia juna oli molempiin suuntiin tunnin myöhässä, eli istuin eilen junassa yhteensä kuusi tuntia. Pardon my French, mutta LOL VR.