391490.jpg
[kuva]

Eilen ennen baletin alkua voivottelin väsymystäni toivoen oikein helppoa ja kivaa tuntia. Että tehtäis ensin tangossa vaan pikaiset pakolliset ja sitten pitkään keskilattialla ihania liikkuvia sarjoja - ja suurimpana toiveena ettei tehtäis ollenkaan kärjillä, kun se kärkeilyyn vaadittava läpiharmaankiven- asenne tuntui eilen puuttuvan.

Mutta pakkohan ne tossut oli jalkaan vetää, kun sinne asti päästiin. :D Ja hyvä kun vedin! Osuin nimittäin tällä kertaa sellaiseen paikkaan tangolla, että näin itseni suoraan sivupeilistä. Kvaak, sanoi ankka! Se häntäluun painaminen peffan alle tuntuu kärjillä vielä normaaliakin hankalammalta.. tekee joskus ihan hyvää katsoa peiliin erilaisesta kulmasta kuin yleensä. Ryhdymme korjaustoimenpiteisiin oikeaoppisen asennon saavuttamiseksi.

Pikkuruisia kehityksen papanoita on kuitenkin havaittavissa! Jalat alkaa tottua tossuihin siinä määrin, että kaikki huomio ei enää mene siihen, miten paljon jalkoihin sattuu :D vaan voi keskittyä vähän muuhunkin. Pitkiä pätkiähän me ei tosin kärjillä tehdäkään, mutta silti - jokainen minuutti vie treenissä eteenpäin! On myös huippua huomata, miten koko ryhmä alkaa pikkuhiljaa kehittyä. Eilen liideltiin bourré-sarjalla (tikutiku) salin poikki, ja viimeisen parin lopetettua taisin spontaanisti päästää ilmoille: Kyllä me ollaan hyviä! No hei, niin siistiä! :D Opettajakin huokaili tunnin lopuksi onnellisena, että ei olis ikinä uskonut että hänen aikuiset vielä jonain päivänä tanssii kärjillä niin hyvin. Ollaan koulun 40-vuotisessa historiassa ilmeisesti ensimmäinen aikuisryhmä, joka on kärjille kiivennyt! :)

Ja muuten. Yksi kauneimmista äänistä maailmassa on kärkitossujen kopina treenisalin lattiaan.

Opettaja arveli eilen, että opintotuki on loppunut, kun oon kuulemma laihtunut. Itse en kriittisyyksissäni moista osaa nähdä, mutta ehkä tämä alkuvuoden karkittomuus sitten on jonkin (neste)kilon kropasta vienyt. Kukapa nuo muutokset paremmin huomaisikaan kuin baletinopettaja, joka meitä tiukkatrikoisia säännöllisesti katselee! Vaikkakin ilman silmälaseja.. :D

Vaan kyllähän tuollainen parin kilon painonpudotus olisi ihan suotavaakin, ainakin toukokuun puoliväliä ajatellen. Jaa mitäkö silloin tapahtuu? Lisätietoa viimeistään perjantaina, stay tuned! ;)