Lately I've been mostly doin' jumppajaduuni, jumppajaduuni. Seuraa haja-ajatelmia aiheista.

Duunijuttu 1
Hyvää iltaa, olen nykyään kiireinen uranaikkonen! Suosikkilistalla on lukematta biljoona uutta blogipäivitystä, isoon kauppaan isoille ruokaostoksille en ole ehtinyt päiväkausiin, vuorokaudet hujahtaa ohi niin ettei ehdi vinkaistakaan. Kelloradion soidessa aamuisin 6:45 olen verrattain pihalla vallitsevasta tilanteesta, mutta jollain ilveellä aina saan itseni kammettua sängystä ylös (taisiis alas, kun sänky on silleen hassulla puolikorkeudella). Joka päivä on armo uus lauletaan yhdessä väsyneimmistä kuorovirsistä ikinä täynnä uusia tilanteita ja oppeja ja knoppeja. Tänään värkkäsin onnellisena tuntikaupalla syksyn lukujärjestyksiä ja pienryhmäjakoja - ihanaa pikkutarkkuutta vaativaa organisointi- ja taulukointipuuhaa! Love! (Tulikin muuten niin selkeät ja nätit taulukot ettei koskaan. Ni.)

Duunijuttu 2
Yksi haittapuoli silti on tuossa edellämainitussa päivien hujahtamisessa. Pitkästä aikaa ehtii monta kertaa päivässä tulla näläntunne! Enkä tykkää siitä tunteesta - normaalioloissa tulen nälkäisenä kiukkuiseksi ja kärttyiseksi, mutta töissä en ehdi sitäkään kun on niin paljon kivaa puuhaa. :D Syön kyllä kunnon lounaan joka päivä, mutta eväitäkin kai pitäisi olla. Nälkä ei hyvä, kylläinen hyvä.

Duunijuttu 3
Henkilökunnan bureau-rakennuksessa on luonnollisesti kaikki huoneet numeroitu. Työhuoneiden, isojen luokkien ja kokoushuoneen on toki syytäkin olla varustetut omilla numeroillaan, mutta että vessakin! Olen huoneessa 211, palaan pian. :D

Jumppajuttu 1
Johtuneeko edellämainitusta nälkäisyydestä (voikun vaikka kilon laihtuisinkin) vai runsaasta teenjuonnista, mutta nesteenpoisto on viime päivinä tuntunut toimivan varsin sutjakasti. Hyvä niin - mutta ei jumpassa! Kun jo puolivälissä tuntia alkaa tuntua mahanpohjassa mahottomalta, vaikka ennen tuntia on just käynyt vähän psiusiusiu. Helkkarin epämukavaa.

Jumppajuttu 2
Kun siellä pumpissa nyt muutaman kerran viikossa ramppaan, kannattais munkin vissiin silloin tällöin kokeilla pientä muutosta rutiiniini. Ohjaajien omat miksaukset vanhoista ohjelmista toki tekevät treeniä monipuolisemmaksi, ettei sitä kolmea kuukautta aina samoilla biiseillä mennä. Olis kuitenkin hyvä saada vaikka painoja vähän lisättyä välillä - mutta mihis lisäät, kun joka biisin lopussa on jo nykyisillä painoilla sellainen olo ettei enää yhtään toistoa olis jaksanut! Tänään kuitenkin lykkäsin selkäbiisissä tankoon 7,5 kg per pää, kun normaalisti olen laittanut tasan 7 kg. Noinkin pieni muutos ylöspäin tuntui jo ihan saakelin hyvältä, viimeisetkin kulmasoudut runttasin voimalla menemään! Silloin kun mulla selkä on kunnossa, se onkin ehkä suhteessa parhaiten pärjäävä lihasosasto (heppukin muistaakseni joskus totesi näkevänsä siellä yhden lihaksen, muista ruumiinosista ei ilmeisesti ole lihaksentapaisia löytynyt).

Jumppajuttu 3
Purkansyöntiä jumppatunnilla en vaan ymmärrä. En edes pumpissa, vaikka siellä noin suht paikallaan pysytään. Eikse niinku häiritse kun on suussa ylimääräistä? Tekee entistä kovemman janon?

Jumppajuttu 4
Puolet Motivuksen naisasiakkaista on kai lähi- tai sairaanhoitajia, lääkäreitä ynnä muita saman alan ihmisiä - ainakin päätellen siitä, miten pukuhuoneessa kuuluu jatkuvasti joka puolelta päivystys- ja TYKS- ja terveyskeskuskeskusteluja. Ehkä terveydenhoitoalan ihmiset vain jakavat työjuttujaan suuremmalla volyymilla kuin muut?

Jumppajuttu 5
Yhdellä pumppiohjaajalla on tapana ennen vanhaa kunnon Make Your Body Pump -kyykkybiisiä tehdä pieni tiedotus. Seuraavan kappaleen aikana te, hyvät herrat, voitte kuluttaa jopa 50 kcal ja te, hyvät naiset, jopa 40 kcal! Viddu kokonaista nelkyt! Maailman tylsintä liikettä väännetään viisi minuuttia eikä kaloreita pala pal pasgaakaan. How frustrating is that! :D