Duussi diggaa:


Aki Riihilahti on kolmekymppinen kirjoittava jalkapalloilija, josta kertova dokumentti Man in the Mirror herätteli viime vuonna huomaamaan, että tommonen palloveikko voi miellyttävästi muotoutuneiden jalkalihaksistojensa lisäksi hurmata myös älykkyydellään ja elämänasenteellaan (vaikka kaulassa roikkuva risti ilmentääkin itselleni vähemmän läheistä elämänasenteen vaikutinta). Riihilahden hyvätyyppiydestä pääsin lopulliseen varmuuteen viime viikolla, kun mies hyppäsi haastateltavana valtakunnan virallisissa aamutelkkareissa Special Olympicsin puitteissa (lue myös kiva juttu sunnuntain Hesarista). Sykähdyttävää vilpittömyyttä ja veljellistä huomioon ottamista innokkaiden nuorten kehitysvammaisten futareiden kummin roolissa. Sympaattisuus kulkee ilmeisesti suvussa. Hyvätyyppipokaali Akille.

Anna Kortelainen on nelikymppinen kirjoittava taidehistorioitsija - muuten TY:n taidehistorian oppiaineen ensimmäinen tohtori - jonka älykkyydessä ja elämänasenteessa riittää ihailtavaa jo näin akateemisesta naisnäkökulmasta. Todisteeksi ote viime joulukuun Glorian Elämän aakkoset -sarjasta:

Z = Zut alors!
Ranskankielinen ärräpää, joka tarttui mukaan Pariisissa syksyllä 1990.
Se on ollut myöhemmin tarpeen, kun lapsen kuullen ei voi päräytellä suomalaiskansallisesti.
Tämän pirskatin ympärille on kehittynyt myös elämänasenne "zutismi",
jolla selviää elämän absurdeimmista vastoinkäymisistä.

Tohtorius tietenkin tarkoittaa, että tutkimus on imaissut ihmisen mukaansa, mutta tässä tapauksessa jotenkin luontevalla, ei-pelottavalla tavalla. Kortelainen kirjoittaa hyvin ja tuntuu vielä nauttivan työstään laittoman paljon. Siinä tavoiteltavaa! Hyvätyyppipokaali Annalle.

Ketä sää diggaat? :)