Tänään väsyttää.

Työpäivä oli henkisesti rankka, kiitos graduväliaikapalaverin, joka tosin oli kannustavampi ja eteenpäin kantavampi kuin uskalsin toivoa. Fyysisen rankkuuden äärirajoille puolestaan pääsin pumpissa, joka tuntui tänään tiukemmalta kuin aikoihin. Sateinen keli, harmaa pää, hyvät ideat ja tarmokkaat ajatukset solmuuntuvat emmäjaksa-lankojen kanssa.

Kuin viime silaukseksi uupuneeseen oloon jostain tuli yhtäkkiä mieleen, että tasan vuosi sitten oli paha olla. Ei päivämäärälleen tasan vuosi sitten, vaan juuri tämän saman viikon samaisena tiistai-iltana tasan vuosi sitten. Ei voi mitään: tuli kyynele silmään heti. Mistä ne puskeekin pintaan ne vanhat fiilikset ja ne kaikki sanotut sanat, miten ylipäätään voin hoksata tällaisen tyhmän tasavuosipäivän, kaikkihan on nyt hyvin! Syyttäkäämme naispäätä. Naispää saa muistamaan kriisit ja nyrjähdykset ja niiden vuosipäivät. Vaikka ei sillä, se kriisinyrjähdys oli kyllä hyödyllinen kokea ja käydä läpi. Väistämätönkin. Ja johti kohti parempia oloja.

Surkkias olos vellonta kun pitäis jo olla unten mailla, se se vasta kivaa on - soimaan siis ihana Beck! Sea Change on ehdottomasti yksi mun aution saaren levyistä. Kuten linkin arvostelussakin todetaan: Uskomattoman kaunista. Alakuloisen rauhallista akustista kitaraa, pohtivan leijailevaa laulua. Parasta laulaja/lauluntekijämateriaalia pitkiin aikoihin. Beckiä jos joskus pääsis ihan keikalle kuulemaan, huh!

Jos nyt joku suosikki pitäisi levyltä valita, niin vaikkapa Lonesome Tears - katso pupuvideo (jonka on ohjannut käsittääkseni toinen lempimies Jason Lee!). Puput rauhoittaa ja auttaa keskittymään.*

Lazy sun
your eyes catch the light
with promises that might
come true for a while
oh I'll ride
farther than I should
harder than I could
just to meet you there

* Scrubs rokkaa ja Elliot on idoli!

Elliot: Bruce, this is going to be your third folie cath in a row. You can do this, you didn't need to page me 17 times between the time I bought the rum raisin muffin and then threw it away because alcoholism runs in my family.
Bruce
: After this morning I just want to make sure I really have this down... [beatbox]
Elliot
: What are you doing?
Bruce
: Its just a nervous habit, it helps me concentrate.
Elliot
: You know what helps me concentrate?
Bruce: Me not doing that?
Elliot: No, bunnies.

233241.jpg
Hyvää yötä!