Uusi vuosi = akat laihduttaa. Blogilista pullistelee "kesäksi kuntoon" -päiväkirjoja, naistenlehden kansissa riemuitaan kun taas saadaan aloittaa uusi vuosi jojoilulla.

Fine, laihduttakoon naiskansa ja suunnatkoon kohti terveellisempiä elämäntapoja, siitä ei kenellekään haittaa ole, päinvastoin. Mutta pliis. Jos puhutte dieetistä, puhukaa dieetistä. Älkää dietistä. Sellaista sanaa ei suomen kielessä ole. Ja jos ette usko mua, uskokaa setä Osmoa, joka kirjoittaa vokaalien kestosta erikoislainoissa näin:

Vokaalin pituus sanan (mahdollisia suomalaisia johtimia lukuun ottamatta) viimeistä edellisessä, so. ruotsin painollista tavua vastaavassa tavussa. Yleensä tällaisen tavun vokaali on pitkä ja kirjoitetaan siis kahdella vokaalinmerkillä, esim. politiikka, satraappi, planeetta - -.

Puheena olevan tavun vokaali on lyhyt kolmessa tapauksessa:
a) Konsonanttien b, d, f, g edellä, esim. mikrobi, kerubi, monosyllabi/nen - -.
b) Konsonanttiyhtymän edellä, esim. hasardi, miljardi, bulevardi - -.
c) Sananlopuissa -oli, -ori, -omi, -oni, -ovi, esim. kupoli, melankoli/nen - -.
d) Poikkeukseksi yleissäännöstä on hyväksytty myös mustalaista tarkoittava romani.

Osmo Ikola (2001): Nykysuomen opas, s. 134

Dieetti. Ei dietti.

Tämän palopuheen jälkeen laskeutuu harmaalta taivaalta enkeli joka lausuu: "Älkää peljätkö! Duussila ei ole muuttumassa laihdutusblogiksi." Kert en ole aikeissa laihduttaa. Kiinteyttäminen on se, josta olen jo vuosia haaveillut - onseny kumma, kun tuloksia ei tuu vaikken mitään tee! :D Taino, mitään ja mitään, vuoden 2006 treenisaldo on kyllä kohtuullinen 210 (balettia, showjaskaa ja muita tanssitunteja, pumppia, airobikkiä) mutta kun toiseen vaakakuppiin asetetaan kaikki se karkkimäärä, jonka olen liikuntojen välissä syönyt, ei ole ihmekään ettei mitään tapahdu.

Hiilarittomalla ruokavaliolla näköjään saa aikaan ihan mojovaa tulosta (Kesäkissa, you go girl!). Alkuasetelma näyttää itselläni aikalailla samalta (ehkä?), mutta tuo jälkeen-kuvan timmiys tuntuu olevan jossain valovuosien päässä. Tuohon vaaditaan sellainen itsekuri, jonka tämä hiilarihiiri voisi löytää korkeintaan hypnoosin kautta, jos niinkään.

Katotaan nyt vaikka noita mun eilisiäkin syömisiä. Hihii, karppaajat varmaan pyllähtävät seljälleen jo pelkästä ajatuksesta!
  • Aamulla kaksi ruisvoileipää ja jogurttia.
  • Välipalaksi 500g juotavaa rasvatonta jogurttia.
  • Lounaaksi lautasellinen muhkeaa lasagnea ja salaattia.
  • Illalla synttäreillä pala sienipiirakkaa, pala tuorejuustoista porkkanakakkua ja pala omenahyvettä vaniljajäätelön kera.
Mut kylläpä oli hyvät sapuskat!

Vaikka toisaalta. Pasgat mistään kiinteytyksestä - sitten ei heppu voisi enää tarttua mua mahasta tai kaksoisleuasta ja heilutella vähän ja sanoa hellästi löl-löl-löl-löl. :)