Käännän täällä nyt laitoksen johtajalle ranskasta suomeksi pomon kirjoittamaa lausuntoa tosta virasta joka menee tolle toiselle hakijalle. Hitto tää on ehkä mun kääntäjän uran huippukohta. Mahtaako olla edes ohjeiden mukaista, että asianosainen pääsee kopeloimaan moista virallista lausuntoa? "Täten esitän, että virkaan nimitettäisiin.. Duussi!"

Käytiin eilen katsomassa ennakkonäytöksessä Vartiovuoren kesäteatterin Peter Pan. Odotukset eivät olleet kamalan korkealla, kun muistoissa elää edelleen 90-luvun suurin henkilökohtainen teatterielämys, Kaupunginteatterin maailmanparaspeetterpan, jonka näin noin tuhat kertaa. Mutta mitä vielä, Vartsikalla onkin tehty aiheesta yllättävän pirteä versio! Toimivaa tekstiä ja hilpeitä uusia biisejä. Positiivinen yllätys oli sekin, että Kapteeni Koukkuna hääräävä tuttiritari Jukka Leisti oli kerrankin ihmisiksi - tai sanotaanko näin, että tässä jutussa sen yltiöpäisestä sooloilusta ei koidu niin suuria ongelmia kuin monessa muussa näkemässäni Jukka Leisti varastaa shown -näytelmässä. Paketti hioutunee lähiviikkojen aikana vielä varmemmin svengaavaksi. Pentuyleisökin tuntui viihtyvän mainiosti, käykäähän siis ihmeessä katsomassa!

Ja miten kivaa on se, että isi oli ottanut vinkistä vaarin, kun tossa jonain päivänä hehkutin että Marimekon olkalaukkuja saa nyt vaaleanpunaisenakin.. sain eilen aika ihanan etukäteisen nimipäivälahjan. :)
606984.jpg