Torstai 6.3.2008 jää merkkipaalupäiväksi henkilökohtaiseen historiankirjaani: se oli päivä, jona blondius lopulta karisi ulkokuorestani ja jäi vain päänsisäiseksi olotilaksi. Heihei, pitkät vaaleat huitulat - well hello, sinä arvoituksellinen brunette!

Väri on tasaisen mattainen kullahtavan vaaleahkonruskea (eli kampaajan sanoin "outo" ja "peruukkimainen"). Mietittiin ensin selkeästi kuparista sävyä, kun kampaaja sai vahvan vision musta kalpeaihoisena punapäisenä irkkutyttönä :) mutta se tuntui vielä toistaiseksi turhan vieraalta ajatukselta. En ole ikinä ollut näin tumma - sopii yllättävän hyvin! Selkeä tummempi väri kehystää kasvoja ihan eri tavalla.

Malli on tällainen polkkamainen hassu keikauskakku: oikea puoli on vasenta pidempi, mutta vasemmallakin on yksi pidempi soiro. Pitkä sivuotsis sai lisää runsautta, ja pituutta koko päässä on kuitenkin sen verran, että treeneihin saa vedettyä pikkuisen töpöponnarin (kunhan venähtänyt nilkka tokenee tanssikuntoon, vituittaa kun ei pääse treenaamaan). Kampauksesta saa pienillä keinoilla tosi erinäköisiä versioita: kun kääntää latvoja sisäänpäin, olen kuin suoraan 60-luvulta karannut, ja latvoja ulospäin kääntämällä voin alkaa odottaa puhelua Charlielta. Olen aina ollut surkea hiustenlaittaja, mutta nyt on aika opetella kikkailemaan suoristusraudan kanssa.  :)

Heppu antoi uudelle päälle heti hyväksyntänsä. "Mutta eihän sulla noin tuuhea tukka ole." (No ei ollutkaan sillä pitkällä lituskakampauksella.) "Vaimotukka." (Näyttää kieltämättä aikuisemmalta.)

Viikonloppu menee siis Caribiassa Naisday-messuilla, vielä huomenna ohjelmassa yksi veto puolen tunnin hius-spektaakkelia. Kyse ei siis tosiaan ole mistään ihan perinteisestä hiusmuotinäytöksestä, vaan 11. hetki on tällä kertaa myös tietokonepelin* nimi. :) Kampaaja-pelihahmo taistelee yhdentoista tason verran kaiken maailman karatekoja, diskopimuja, cancan-hevosia ja irtopäisiä honkkeleita (uusi identiteettini!) vastaan, ja lopussa tietysti saa prinsessan. Ja sitten sambataan ja mallipousaillaan kaikki yhdes koos.
*Kevyt vartin huutonaurukohtaus aamulla lehteä lukiessa: tsekatkaa meidän tanssikoulun uusi nimi! :D Suoraan kaverin tekstiviestistä. Toimittaja ei vissiin ihan hiffannut tätä nykynuorison hymiökulttuuria :D ja muutenkin meni sanat vääriteppäi. Täydellistä.
On muuten kohtuullisen hämärä setti. :D Tulkaahan katsomaan, jos olette huudeilla! Mulla on ihku puoli tuntia tupeerattu 60-lukulainen pallotukka!

Viikonlopun teemabiisinä tietysti Right Said Fredin tykki ysärihitti.

I'm a model, you know what I mean
and I do my little turn on the catwalk
yeah on the catwalk, on the catwalk yeah
I shake my little toosh on the catwalk